ALKMAAR - Op maandag 3 juli reizen twee beachvolleybalteams en zes judoka’s uit Alkmaar met hun coaches, de Head of the Delegation en Stadsvertegenwoordiger, naar Kaunas in Litouwen. Zij doen mee aan de International Children’s Games (ICG), ofwel de jeugd Olympische Spelen voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Deze vinden plaats van 4 juli tot 9 juli. Op zondag 9 juli keren de teams weer terug naar Nederland, hopelijk met eremetaal op zak!

In 2015 was Alkmaar organisator van de ICG, een groots internationaal sportevenement, dat jaarlijks in een stad in een ander land plaats vindt.

Beachvolleybal
Het beachvolleybal team is samengesteld uit talenten die trainen bij het Regionaal Trainingscentrum Alkmaar. De Alkmaarse volleybalvereniging Alvoco is hofleverancier van het team. Cylia Brinksma en Maartje Zoon vertegenwoordigen het damesteam, Lars Ent en Vigo Post het herenteam. Om de reis te bekostigen zijn de sporters de afgelopen maanden actief geweest. Ze zijn op zoek gegaan naar sponsors en hebben meerdere acties opgezet, waaronder een loterij en een opvallende ansichtkaarten actie. Deze ansichtkaarten worden straks in Kaunas op de brievenbus gedaan. “Een bijzondere ervaring om te zien hoe de sporters op het veld tijdens de training, maar ook buiten het veld samenwerken,” aldus één van de coaches Esther Kiewitt. De acties zijn succesvol geweest, want er is een substantieel bedrag opgehaald. “Het voortraject is al een succes te noemen, nu weer even focussen op de prestatie die we in Kaunas willen leveren.”

Judo

De zes judoka's (drie dames en drie heren) zijn afkomstig van de Alkmaarse clubs Randers Budosporten en Sportinstituut Tom van der Kolk. Team Alkmaar bestaat voor het judodeel uit Esmee Kroon, Gabriel van Stralen en Friso Schotanus van Randers Budosporten en Annick Baas, Chaira Stins en Jonathan Houkes van Van der Kolk. Linda Klaver coacht de judoka's in Litouwen. De judoka's hebben de selectie voor het evenement te danken aan hun klasseringen op het Nederlands Kampioenschap-15 jaar van 2016. Zij eindigden toen allemaal met een top 10 klassering. Ook dit jaar wordt er door de judoka's goed gepresteerd.

Teambuildingsdag
De teams volgen ieder hun eigen voorbereiding. Dinsdag 20 juni komen ze nog één keer samen voor een gezamenlijke activiteit bij Outdoorpark Alkmaar. Familie, vrienden, sponsors zijn uitgenodigd om alle deelnemers nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. Ook maken de teams nader kennis met elkaar, zodat zij ook elkáár voor, tijdens en na het evenement in dat verre land tot steun kunnen zijn!