ALKMAAR - Waar toeristen normaal gesproken massaal naar Alkmaar gaan om de kaasmarkt en de lokale winkeltjes te bezoeken, was het afgelopen zomer rustig. Dit toerisme is echter hard nodig zodat de lokale ondernemers een bepaalde buffer kunnen opbouwen om de periodes buiten de vakanties goed door te komen. Nu een tweede golf om de hoek staat, lijkt de herfstvakantie ook niet veelbelovend. Daarom is het nog belangrijker dat ondernemers extra onder de aandacht komen.


Lokaal initiatief
Een tijdje geleden vertelden we al over het initiatief van Alkmaar in a Box. “Als jonge ondernemers verzamelen we al ruim 2 jaar leuke Alkmaarse producten en bieden dit als kerstpakket of relatiegeschenk aan bedrijven in Alkmaar. Ondertussen hebben we hele mooie stappen gemaakt en hebben we geweldige klanten voorzien van Alkmaar in a Boxen, zoals Woonwaard, AZ Alkmaar, Inholland, Van Til Interieur en meer! We vinden zelf het concept nog steeds helemaal geweldig en we krijgen ontzettend veel energie van de enthousiaste en warme reacties van de werkgevers, werknemers én onze partners,” zegt Chief Box Officer Dylan de Haas. Met Alkmaar in a Box is er een alternatief voor de standaard geschenken en is er iets op de markt dat de krachten van de lokale ondernemers bundelt.

Thuiswerken
Doordat veel werknemers vanuit huis moeten werken, besloten veel bedrijven om hun werknemers een presentje te geven als steuntje in de rug of blijk van waardering. Er zijn ook bedrijven waarbij het gebruikelijk was om iedere vrijdagmiddag een borrel met iedereen te doen. Echter is dit momenteel niet mogelijk en worden er allerlei online vrijmibo’s georganiseerd. Om iedereen te voorzien van iets lekkers regelt het bedrijf zo nu en dan iets extraas, zoals een Borrel Box of een Box met allerlei lekkernijen.

Kerstpakketten 2020
Het moet nog blijken wat voor impact corona zal hebben op de keuzes van bedrijven voor de kerstpakketten. Naar verwachting zal er een afweging plaatsvinden tussen budget en een lokaal kerstpakket. Om alvast mee te denken heeft Alkmaar in a Box een voordelige Victorie Box samengesteld met veel verschillende producten.

De lokale ondernemers en de oprichters van Alkmaar in a Box hopen in ieder geval dat het thema van dit jaar lokaal zal zijn!