ALKMAAR - Sport Vitaal is de sportstimuleringsafdeling van Alkmaar Sport die zich met haar aanbod richt op volwassen sporters. Waar in de Herfstvakantie het sportaanbod – ook bij Sport Vitaal – vaak even stil ligt, organiseert Sport Vitaal deze Herfstvakantie een actief sportprogramma. Sporten die onder andere op het programma staan zijn curlen, badminton en een culinaire fietstocht.

Sport Vitaal richt zich met haar sportaanbod op de Alkmaarse 50+’er. Gedurende het jaar wordt een breed pakket aan sport aangeboden op meer dan 20 locaties in Alkmaar. “Doordat onze sportleraren gespecialiseerd zijn in werken met de doelgroep weten zij hun les goed aan te passen naar het niveau van het individu. Ik wil wel benadrukken dat de lessen beslist niet zoetsappig of rustig zijn. We bieden een passende sport voor iedereen, van een rustige yoga les in de ochtend tot een actieve sport- en spelles in het avond of weekend voor deelnemers die overdag aan het werk zijn. Als je wat ouder wordt is het belangrijk dat je blijft bewegen en het is dan ook gezond om je eigen grenzen daarbij goed in de gaten te blijven en laten houden,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator van het Sport Vitaal programma namens Alkmaar Sport. De reguliere sportgroepen houden in de herfstvakantie een weekje rust, maar voor wie door wil sporten is een speciaal programma samengesteld.

Het programma
Op maandag 21 oktober van 9.30-10.30 uur kan men meedoen aan een clinic curlen (€ 3,50 p.p., www.alkmaarsport.nl/curlen), woensdag 23 oktober van 19.00-21.30 uur organiseert Badminton Club Oudorp een open avond (locatie sportzaal de Oever, Amstelstraat 1, aanmelden niet nodig), vrijdag 25 oktober vindt er een culinaire fietstocht op de e-bike met 3-gangenlunch plaats (€ 17,50 p.p., www.alkmaarsport.nl-culinaire-fietstocht).

Reserveren en meer informatie

Het complete herfstaanbod is te bekijken en reserveren via www.alkmaarsport.nl/vitaleherfst. Bij vragen kan men contact opnemen met de medewerkers van Sport Vitaal via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via 0628510517.