DE RIJP - Het Alkmaars Dichtersgilde exposeert in de weekeinden van de maand mei in Museum Jan Boon in De Rijp. Het zestal toont gedichten met passende illustraties. Vier gildeleden exposeren bovendien schilderijen aan de hand van verschillende thema’s: portretten (Anneke Goddijn), water en vissen (Jeannette Coppens), spel met de werkelijkheid (Adrie Oudejans) en creatieve wenskaarten (Petra van Rijn). De tentoonstelling laat, zowel in poëzie als in beeldend werk, een boeiend samengaan zien van het werk van uiteenlopende karakters.

Het Alkmaars Dichtersgilde wordt gevormd door Jeannette Coppens, Anneke Goddijn, Adrie Oudejans, Rein Pastoor, Petra van Rijn, en Hilde Slooff. Het is in 2008 opgericht door Margreet Schouwenaar bij haar aantreden als stadsdichter. Zij zocht dichters om haar te helpen bij haar ambitie om van Alkmaar meer een poëziestad te maken.

Het zestal is een paar keer per jaar zichtbaar; bij Open Monumentendag Alkmaar, de 8 oktoberviering en ‘Gedichtendag maken ze gedichten aan de hand van de dan geldende thema‘s. Van die werken maken ze gedichtenansichtkaarten en verspreiden die in de stad Alkmaar. Af en toe schrijven we op verzoek. Hiermee zijn fraaie uitgaven ontstaan over Maria Tesselschade, slibaardewerk en het Wilhelminagemaal. Minimaal een keer per jaar treedt het Alkmaars Dichtersgilde op in de centrale bibliotheek in Alkmaar.

De tentoonstelling is vanaf zaterdag 7 mei elk weekend tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken in Museum Jan Boon, Rechtestraat 146, De Rijp. Gratis entree. Gratis Jan Boon wandelroute.