De verkoop van de 38 welstandsvrije kavels op Vaart verloopt voorspoedig. Nu ruim 30% van de kavels is verkocht, gaat de woningbouw daadwerkelijk van start. Dat begint met het bouwrijp maken van de grond. Daarmee start de gemeente Alkmaar komende maand.Eind september 2015 is de verkoop van de vrije kavels op Vaart onder grote belangstelling van start gegaan. Al snel was duidelijk dat veel mensen een kavel wilden kopen. De notaris heeft moeten loten. De gelukkigen konden eerst voor twee maanden een reserveringsovereenkomst sluiten, om allerlei zaken op een rijtje te zetten die bij de bouw van een woning komen kijken. Ondertussen zijn twaalf reserveringsovereenkomsten omgezet in een koopovereenkomst. Voor bijna alle andere kavels is een reserveringsovereenkomst getekend en er zijn meerdere koopovereenkomsten onderweg.

Wethouder Elly Konijn (D66): “Fantastisch nieuws voor de kopers, dat de bouw van start kan gaan. Het bouwen van hun unieke droomhuis wordt hiermee werkelijkheid.”

Planning
Het bouwrijp maken van de grond gaat begin februari van start en duurt ongeveer drie maanden. Begin mei worden de eerste kavels aan de kopers overgedragen. De geluidwering langs de Nollenweg wordt rond de zomer geplaatst.