ALKMAAR - Voor het eerst in de geschiedenis kan de Alkmaar Pride dit jaar vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. Dat betekent dit jaar o.a. geen bonte stoet met boten door de grachten van Alkmaar. Toch wil de organisatie de Alkmaar Pride niet ongezien voorbij laten gaan. Daarom deelt men blij en trots mede dat er dankzij een onmisbare groep vrijwilligers op 30 mei een online versie van de Alkmaar Pride kan plaatsvinden: de eerste 'online Pride' in Nederland, een fantastisch primeur! Ook in deze moeilijke tijd is zichtbaarheid belangrijk. We zijn er voor elkaar en met elkaar om de liefde te vieren!

Op het programma staan onder andere interviews, leuke filmpjes en een compilatie van de Alkmaar Pride van de afgelopen 10 jaar. Naast festiviteiten is er aandacht voor maatschappelijke thema's. De livestream start met de online Youth Pride vanaf 13 uur. Afgewisseld met muziek zijn er interviews met spraakmakende gasten uit de LHBTIQ-community. Vanaf 16 uur neemt Style het stokje over met een gevarieerd programma tot in de late uurtjes.

Het volledige programma kun je vinden op de vernieuwde website www.alkmaarpride.nl. Laten we samen de liefde en de vrijheid vieren! Just Pride! Mis het niet!!!