ALKMAAR - Met trots reikt Dorien Modderman van Alkmaar Prachstad de laatste editie van het lente-zomer magazine uit in de huidige vorm. Het magazine, dat bekend staat om zijn inspirerende inhoud en lokale evenementen, wordt deze keer uitgereikt aan Vincent Thijssen en Freddy Fit van Alkmaar Sport ter gelegenheid van hun 10-jarig jubileum.

In deze editie van het Alkmaar Prachtstad magazine wordt de nadruk gelegd op het vieren van verschillende mijlpalen in de regio. Zo wordt het 10-jarig jubileum van Alkmaar Sport gevierd met een reeks van 10 leuke en inspirerende activiteiten gedurende het jaar voor zowel jong als oud. Hierbij zet Vincent Thijssen zich samen met zijn team én met Freddy Fit in voor de Kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuisgroep:

’Bewegen is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van kinderen en tieners, juist ook tijdens een verblijf in het ziekenhuis. Daarom zamelt Alkmaar Sport het hele jubileumjaar geld in om de ervaringen in het ziekenhuis, zowel voor kinderen als ouders, net wat aangenamer te maken. Natuurlijk kiezen we hierbij voor het Alkmaarse ziekenhuis.”

Natuurlijk puilt de UITagenda weer uit van de leuke activiteiten en evenementen zoals Alkmaar City Run by night, Koningsdag en de Kaasmarkt. Het Stedelijk Museum Alkmaar zal in de zomer de vernieuwde tentoonstelling "Allemaal Alkmaar" presenteren, verrijkt met verhalen van toen en nu. Het Karavaan Festival, Zomer op het Plein en zwemmen voor het goede doel door de historische grachten staan ook op het programma voor deze zomer. Maar er is nog meer te vieren: Alkmaar Pride en Kaeskoppenstad vieren dit jaar met trots hun 15-jarig jubileum. En ter ere van hun 12,5 jubileum lees je in het magazine over een bezoek aan de Hortus Alkmaar. In het interview, dat plaats vond in deze botanische tuin, lees je over de grootste collectie medicinale planten van Nederland en de bijzondere blauw-oranje bewoners…

En dan is er nog de mijlpaal van het Alkmaar Prachtstad magazine zelf. Als onderdeel van een huisstijl-metamorfose dit jaar gaat namelijk ook het magazine van redacteur Dorien op de schop. ‘’Alkmaar groeit en het magazine groeit mee! Er worden steeds meer evenementen georganiseerd en uit ons lezersonderzoek is gebleken dat er behoefte is naar nóg meer uit-tips en achtergrondverhalen. Vol trots kondigen wij daarom aan dat er vanaf de komende najaar-/wintereditie een dikkere én advertentievrije uitgave komt. In een geheel vernieuwd jasje.’’

Ontvang jij het magazine halfjaarlijks op je deurmat? Dat gaat in de toekomst ook veranderen. Vanaf september wordt het magazine niet meer huis aan huis bezorgd, maar kun je deze bij extra veel verschillende locaties in regio Alkmaar ophalen, zodat hetzelfde aantal lezers kan worden bereikt. Houd de website en socials van Alkmaar Prachtstad in de gaten, vanaf september wordt de nieuwe editie gelanceerd met de complete lijst van alle locaties waar je het vernieuwde magazine kunt ophalen.