ALKMAAR - De kogel is door de kerk. Er zal dit jaar geen viering zijn van het feit dat de Spanjaarden op 8 oktober 1573 vertrokken uit Alkmaar. Alle festiviteiten zoals de traditionele optochten, zuurkoolmaaltijd en muziekevenementen zijn dit jaar door de organisatie uitgesteld.


Met pijn in het hart werd de verstandige beslissing genomen al zal het voor alle Alkmaarders en met name de 600 vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten voor de viering van Alkmaar Ontzet op 8 oktober wel even wennen zijn.

Hedenmorgen liet de 8 oktober vereniging weten nog wel op zoek te gaan naar alternatieve ideeën met een hoog digitaal gehalte.

Via de Facebookpagina van Alkmaar Ontzet kwam men met het volgende bericht:

'8 Oktober 2020 wordt heel anders dan je van ons gewend bent. Geen evenementen waar veel mensen bij betrokken zijn. Dus geen optocht, brandweerdemonstratie of live muziek in De Vest, maar een Coronavirus-veilige 8 oktober viering! Alkmaar Ontzet ‘ONTZETtend anders!” Alternatieve ideeën worden uitgewerkt en gelukkig hoeft niet alles (tijdelijk) in de ijskast. De komende maanden lees je hier alles over de 2020 Alkmaar Ontzetviering. Eentje die je je over 30 jaar nóg zult herinneren!

Zie ook info op: www.8october.nl/programma'