ALKMAAR - De jaarlijkse viering Alkmaars ontzet op 8 oktober. Wat een feest is voor en door Alkmaarders. Sinds de Victorie in 1573 herdenken en vieren we Alkmaars ontzet met jong en oud.

Met verschillende activiteiten door de hele stad heen werd dit jaar weer Alkmaar Ontzet gevierd. Er was een kinderkermis en wij waren aanwezig bij de middag optocht!

Het ontzet van Alkmaar
446 jaar geleden speelde Alkmaar een grote rol tijdens de Tachtigjarige oorlog. In 1573 werd onze stad bezet door de Spanjaarden. Op 8 oktober 1573 was Alkmaar de eerste Nederlandse stad die succesvol een bezetting door had gestaan.

Wat er gister op het programma stond waren optochten, demonstraties van hulpdiensten, Victorie sport spektakel en de welkbekende zuurkoolmaaltijd.

De Grote Middagoptocht had dit jaar de thema ‘Spraakmakende vrouwen’. Hieraan hebben 9 loopgroepen aan mee geholpen. De optocht over vrouwen: groot en klein, jong en oud, dik en dun, beroemd en onbekend en extravagant of ‘gewoon. De vrouwen in deze optocht zijn zo verschillend van elkaar. De vrouwen die in de optocht verschenen waren allemaal spraakmakend.

Wij als Alkmaars dagblad waren aanwezig. De sfeer in stad was zeer spraakmakend en er was veel animo voor de Middagoptocht.