ALKMAAR - Tijdens Alkmaar Light Festival 4 en 5 november brengen licht, geluid en video het monumentale Waaggebouw en de Ringersfabriek tot leven. Net voordat bewoners hun nieuwe woning betrekken wordt er speciaal voor de gevel van de industriële Ringersfabriek CHOCOLATE HORSE gemaakt. Een videokunstwerk over de relatie tussen de nieuwe stad en de herinneringen van het verleden. En in 'wie niet WAAGT die niet WINT' vertellen de muren van het iconische waaggebouw het verhaal van vrijheid van toen en nu.


Een bitterzoet videokunstwerk op Ringersfabriek

De Ringersfabriek is bijna klaar; een perfecte timing. Na jaren leegstand van dit gemeentelijk monument zullen nieuwe eigenaars hun nieuwe woning betrekken. In CHOCOLATE HORSE ontdek je oude en nieuwe beelden. De voormalige chocoladefabriek uit 1920 zit vol verhalen en herinneringen. De zoete geur van cacaobonen, dolblije werknemers, luxe kersenbonbons - allemaal vanuit het gebouw dat ooit het boegbeeld van de stad vormde. Als je maar lang genoeg kijkt, kan je van alles zien. De Duitse videokunstenaar Hendrik Walther maakt met zijn team een uniek videokunstwerk.

Oogstrelende videoprojectie over vrijheid op de Waag

Als de muren van de stad konden spreken, zouden ze je vertellen over Alkmaar Ontzet. Een strijd uit 1573 tegen de Spanjaarden, die nog steeds diep geworteld zit. Vrijheid was toen - en nu- een ultieme uiting in de normen en waarden van onze stad. 
In de videoprojectie 'wie niet WAAGT die niet WINT' van theatermaker Rubin van Gent en videoartiest Peter Ankoné (VJ Ank1) word je meegezogen in de vrijheid van toen én nu. Vraag je zélf eens af: Hoe vrij ben jij?

Alkmaar Light Festival 


Dompel je 4 en 5 november onder in verrassende videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live theater en beleef de stad zoals je dat niet eerder deed. Nationale en internationale kunstenaars maken hun opwachting in de stad. Een heerlijke wandelroute leidt je langs nieuwe architectuur en cultuurhistorie, door hippe stadsdelen naar iconische pleinen.

Alkmaar Light Festival is een nieuw festival van Karavaan. Tickets zijn verkrijgbaar op alkmaarlightfestival.nl en zijn €6,50 in de voorverkoop en €9,50,- aan de deur. Een gezinsticket is €21,-.