ALKMAAR - Alkmaar Licht Op zal plaatsvinden t/m vrijdag 23 december met Dwalen met verhalen. Er zijn 20 miniatuurdorpen geplaatst door de binnenstad. De miniatuurdorpjes zijn verlicht en zorgen voor een echt winters gevoel. Elk miniatuurdorpje vertelt een eigen verhaal. Kom jij ze allemaal bekijken?

De binnenstad van Alkmaar is omgetoverd met Alkmaarse Winterse verhalen; de winkelstraten worden opgelicht met kerst miniatuur dorpjes. De deelnemende winkels hebben deze volledig zelf gedecoreerd om zo het verhaal van de winkel te vertellen. Elk miniatuurdorp vertelt zijn eigen verhaal en is uniek. Dit maakt het leuk voor de bezoekers om op zoek te gaan naar meer verhalen.

Naast de sfeervolle miniatuurdorpen, kunnen de bezoekers van Alkmaar binnenstad ook genieten van entertainment. De stad wordt op de koopavonden van 15 en 22 december verrijkt met entertainment. Ook het weekend van 17 en 18 december kijk je je ogen uit met onder andere; de swingende deuntjes van de brassband, paraderende pretvormers en de feestelijke One man band.

Om je op het goede spoor te zetten, hebben we een raadsel bedacht voor een van de winkels:

Juwelen en sieraden worden hier met de hand gemaakt en gerepareerd, vindt dit dorpje bij de meneer die alles over goud weet.

Dwaal door de binnenstad en ontdek de verhalen, of geniet van de winter vibes met ons winterse entertainment.