ALKMAAR - Vanaf 16 september is er een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen.

Op 16 september zal wethouder Gijsbert van Iterson Scholten ‘Expeditie Alkmaars Kanaal’ fietsen.
Er zijn twee versies gemaakt: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De tocht is vanaf vrijdag verkrijgbaar bij VVV Alkmaar en De Eendracht in ’t IJkgebouw. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht koop je voor € 3,00 bij VVV Alkmaar of De Eendracht in ’t IJkgebouw. Voor de beste ervaring neem je je koptelefoon of oortjes mee.

Wat kun je verwachten?
Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal. Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je trouwens dat het kanaal destijds het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dé vruchtbare grond voor een nieuwe stad. Laat je verwonderen!

Special Expeditie Alkmaars Kanaal
Op speciaal geselecteerde dagen is er een special die de verrassende beleving langs het water tot een compleet dagje uit maakt. Inclusief drankje, mini workshop en een bijzondere locatievoorstelling aan de waterkant. Tijdens deze special zie je de nieuwe voorstelling van theatermaker Rubin van Gent. Hij maakt samen met Ellen Havenaar de voorstelling ‘Ik geloof je op je leugen’.

De Special Expeditie Alkmaars Kanaal met theatervoorstelling en workshop koop je voor € 14,95 online via karavaan.nl