ALKMAAR - Op dinsdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, opent de gemeente Alkmaar in samenwerking met HVC, Duurzaam Bouwloket en Stadswerk072 , de eerste duurzaamheids pop-up store in de stad. De tijdelijke winkel is gevestigd aan de Gedempte Nieuwesloot 47. Tot 23 oktober kunt u in de winkel terecht met vragen over energiebesparing, energieadvies, tips over afval scheiden en de invoering van omgekeerd inzamelen. Bovendien worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Zo zal Alkmaar Energie een informatieavond geven over participatie in windmolen Boekel. De NME (natuur en milieu educatie) zal aanwezig zijn met de besparingsbus om kinderen kennis te laten maken met energie besparen. Daarnaast organiseert Stadswerk072 op de woensdag- en zaterdagmiddagen leuke en leerzame activiteiten voor kinderen die het bewustzijn over afval vergroten.

Klimaatstraat feest

Ook zal in de winkel de startbijeenkomst plaatsvinden van het Klimaatstraat Feest. Deze landelijke wedstrijd draait om het besparen van zoveel mogelijk energie. U kunt u hiervoor individueel of als buurt opgeven en daarmee tot wel €5000,- winnen. Opgeven kan via www.klimaatstraatfeest.nl.

Kom langs

Een van de speerpunten die de gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid is bewustwording creëren om duurzamer te leven. Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ’Als gemeente hebben we hierin een belangrijke voorbeeldfunctie en willen we mensen graag informeren en faciliteren. Daar is deze pop-up store een goed voorbeeld van. Samen met onze partners op het gebied van duurzaamheid willen wij de inwoners van Alkmaar adviseren over allerlei onderwerpen zoals aardgasvrij, energiebesparing in huis en omgekeerd inzamelen. Kom dus langs vanaf 10 oktober!’