ALKMAAR - Alkmaar heeft een nieuw poëzie platform www.alkmaardichtstad.nl. Alkmaar Dichtstad neemt het werk van Hans Tentije en andere Alkmaarse dichters als inspiratiebron voor workshops, lezingen en lessenreeksen. Daarnaast worden andere activiteiten georganiseerd die het dichterschap in Alkmaar stimuleren. De eerste activiteit is op zaterdag 26 september vanaf 14.00 uur in Hal25. Alle activiteiten zijn binnenkort terug te vinden via de website. Verder krijgt poëzie op scholen meer aandacht, in de vorm van gratis downloadbaar lesmateriaal en een lessenreeks vormspraaklessen waarin woord en beeld gecombineerd worden.

Eerste evenement
Het eerste evenement van Alkmaar Dichtstad start in Hal25 met een workshop onder de titel ‘Ontpop je tot poëet’. Zaterdag 26 september tussen 14.00 en16.00 uur word je door de Nachtvlinder verleid om de woordkunstenaar in jezelf los te laten! Op het terras transformeer je de poëzie van gelauwerd Alkmaars dichter Hans Tentije tot jouw gedicht. Je kunt meedoen vanaf 14.00 uur, het is vrije inloop.

Bezembende jamt Nergens Anders
We nodigen je uit een gedicht te schrijven over een kunstwerk (beeldende kunst, film, theater, muziek), zoals Tentije dat doet in zijn nieuwe bundel 'Nergens Anders'. Draag jouw creatie of een gedicht van Tentije voor omringd en ondersteund door andere dichters en uiteenlopende muzikanten en kunstenaars bekend als het illustere gezelschap 'Bezembende'. De jam loopt uit in de Broeikas. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Apollonia: apolloniawrites@gmail.com. Aanvang 19.30 uur.

Terrasfalt Eindfeest
De workshop en de jam zijn onderdeel van het Terrasfalt Eindfeest in HAL25. Dé kans om nog één keer van het 1500m2 HAL-terras te genieten en het einde van de zomer te vieren. Een feest van 14.00 uur tot sluitingstijd, met cd-presentatie én dansworkshop van Alfon Oekie (16.00 uur), kunst van lokale makers, intunen of inpluggen bij de elektronische jam van De Broeikas (20.30 uur) en na-zitclubben met DJ's DNS & Deja-Vu (vanaf 22.00 uur).

Je mag gratis naar binnen en ook meedoen aan de workshops is helemaal gratis. Pak je kans en zorg dat je erbij bent. Natuurlijk is alles geheel volgens de coronaregels.

Dit event maakt onderdeel uit van een reeks poëzie-activiteiten aangeboden door Alkmaar Dichtstad (www.alkmaardichtstad.nl), een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard.