ALKMAAR - De eerste week van juli was roze gekleurd op het Canadaplein bij de bibliotheek, waar Team Vrijwillig met een kraam stond om Alkmaarse vrijwilligers te bedanken.

Ruim 1200 vrijwilligers hebben in juni hun bedankje kunnen kiezen in de vorm van een activiteit of cadeau. Nu was het moment om de cadeautjes persoonlijk te overhandigen.

‘Leuk dat er op deze manier aandacht voor is en wij in het zonnetje worden gezet’, zegt Joan Commandeur, vrijwilliger bij De Volle Aandacht. Bij dit woonzorghuis voor ouderen met dementie wandelt en fietst Joan met bewoners. Tot haar eigen verbazing is zij al 25 jaar actief als vrijwilliger. Voordat Joan in februari bij De Volle Aandacht actief werd, heeft ze onder andere gewerkt bij Humanitas, Magentazorg en een zangkoor. Ze deed dit altijd al naast haar betaalde baan. ‘De inzet voor een ander geeft mij nog altijd veel energie en voldoening’.

‘Wij zijn trots en blij dat we zoveel vrijwilligers op deze manier kunnen bedanken. Zij zijn zo waardevol voor de samenleving, dat het belangrijk is om daarbij stil te staan’, aldus Ellen Pals van Team Vrijwillig. ‘Gelukkig kunnen we elkaar dit jaar weer ontmoeten en mensen persoonlijk bedanken. Volgend jaar hopen we nog veel meer vrijwilligers te bereiken’.

Elk jaar organiseert Team Vrijwillig Alkmaar Bedankt! Met behulp van organisaties, ondernemers en partijen zorgen we voor een divers aanbod van activiteiten en cadeautjes om vrijwilligers te bedanken. Zo zijn we met elkaar betrokken bij vrijwilligerswerk.