ALKMAAR - Op woensdag 19 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur, kun je meedoen aan een superleuke Legomiddag in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Iedereen die meedoet gaat ontdekken wat je allemaal kan doen met Lego. Je kunt niet alleen bouwen met de blokken van Lego en Duplo, maar je kan er ook robots mee aansturen of zelfs een kermis mee maken met werkende attracties. Je kunt deze Legomiddag onder andere met Lego Mindstorms aan de slag, je mag Lego WeDo uitproberen, je eigen stopmotion filmpje maken en nog veel meer.

Lego Mindstorms, WeDo en Stopmotion
Het hart van de Lego Mindstormsrobots, is een programmeerbaar Lego-blok. Met de computer maak je een programma dat wordt ingeladen. Daarna voert de Mindstorms robot de opdrachten uit.

WeDo is programmeerbare Lego. Je bouwt iets van Lego dat je aansluit op de computer of tablet. Met de computer maak je een programma om je bouwwerk tot leven te brengen.

StopMotion is een techniek waarbij frame voor frame een filmpje wordt maakt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de klei-animatie filmpjes. Maar je kunt ze ook prima met Lego maken. Je zet een Lego-poppetje op tafel, neemt een foto, verandert de positie, neemt nog een foto etc. Op deze manier wordt de suggestie van beweging gecreëerd, wanneer de frames op normale snelheid achter elkaar worden afgespeeld.

Meedoen
Wil je meedoen? Geef je dan op via bknw.nl/agenda. Meedoen is gratis. Je bent van harte welkom op woensdag 19 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.