ALKMAAR - Op 24 mei vindt er in Alkmaar een grote manifestatie plaats georganiseerd door het projectteam van Dag & Dauw (culturele activiteiten voor en door senioren). Tijdens de manifestatie wordt het vijfjarig jubileum van Dag & Dauw gevierd met verschillende workshops en lezingen op het gebied van cultuur. Tevens vindt de beoordeling plaats van het project Dag & Dauw door een jury van de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs.

BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs
De culturele instellingen Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard doen samen met de gemeente Alkmaar mee aan het programma Age Friendly Cultural Cities. In totaal dingen 6 steden mee naar prijs voor het beste en meest duurzame initiatief op het gebied van ouderen en cultuurparticipatie, de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs. De jury beoordeelt het project Dag & Dauw op samenwerking, zichtbaarheid, kwaliteit van aanbod, ondernemerschap en inbedding. Voor de gemeente Alkmaar valt een bedrag van € 20.000 te winnen voor het beste en meest duurzame initiatief op het gebied van ouderen en cultuurparticipatie. tijdens de

Dag & Dauw Manifestatie
Tijdens de manifestatie op 24 mei wordt zichtbaar in kaart gebracht waarom het project Dag & Dauw kanshebber is voor de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs in het kader van Age Friendly Cultural City. Een belangrijk onderdeel hiervan is het integreren van het nieuw wmo-beleid en de inbedding van het project door gemeente en betrokken zorgpartners.Daarnaast wordt het vijfjarig bestaan van Dag & Dauw gevierd. Vrijwilligers, deelnemers en coördinatoren worden in het zonnetje gezet. Met de organisatie van de manifestatie wordt de band tussen de verschillende locaties versterkt en het aanbod nog meer ingebed in de Alkmaarse wijken.

Programma manifestatie
Van 12.45 uur is er een programma voor genodigden in Artiance Centrum voor de Kunsten.Vanaf 14.15 uur is er een feestelijk en openbaar programma in TAQA Theater De Vest.Voor € 2,50 heeft u een gezellige middag vol kunst en cultuur. De middag wordt afgesloten met een drankje, hapje en dansje. Komt u het feest meevieren? Reserveren is gewenst en kan via de website www.dagendauwagenda.nl of telefonisch 072 – 540 4335.