ALKMAAR - Tijdens het Zomer op het Pleinweekend van 2 t/m 4 juli staat een aantal bijzondere theaterconcerten op het programma. Op vrijdagavond 2 juli is het podium voor songwriter en dichter Eva van Manen en zanger Lucky Fonz III; De band John O’Dreams brengt op zaterdag 3 juli een ode aan Ierland met het theaterprogramma ‘The Irish Times’ en op zondagmiddag 4 juli staan optredens gepland van de Dieter van Westen band (Americana songs) en Her Majesty, die ons meeneemt naar de gloriedagen van het legendarische Croby, Stills, Nash & Young. Toegangskaarten kosten slechts € 5 (incl. drankje).

Spectaculaire opening Zomer in de Mare in De Vest op woensdagmiddag 7 juli
Met Knot on Hands en Duo Berlingo belooft de opening van Zomer in De Mare in De Vest spectaculair te worden.


Drie acrobaten zoeken in Brace for Impact naar de grenzen van evenwicht. In hun zoektocht naar die balans, vinden ze verschillende nieuwe manieren om vooruit te komen en zich door de ruimte te bewegen. Op hun reis verkennen ze elkaars (on)mogelijkheden en komen ze erachter wat het betekent om al hun gewicht in de handen van de ander te leggen. Knot on Hands laat een innovatieve en meer organische vorm van partneracrobatiek zien, waarbij de nadruk wordt gelegd op de puurheid van de beweging, en waarmee ze zich onderscheiden door een unieke fysieke lichaamstaal.

Niels Reynaert en Samuel Bey vormen samen Duo Berlingo. In hun voorstelling No Way Back bouwen ze met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken. Wat eenvoudig begint, wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uitproberen, met het publiek als bevoorrechte getuige. Terwijl ze elkaar afwisselend inspireren en irriteren, toont Duo Berlingo op subtiele en komische wijze de ‘condition humaine’ in al zijn lichtheid.