ALKMAAR/SCHERMERHORN - Van 24 april tot 1 augustus 2023 is de Noordervaart (N243) afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Omval bij Alkmaar en de rotonde Molendijk bij Schermerhorn.


In opdracht van de provincie Noord-Holland doet aannemer Boskalis groot onderhoud en aanpassingen aan dit deel van de N243. Zo worden het fietspad en de rijbaan vernieuwd en rotondes op de kruisingen van de Noordervaart (N243) met de Zuidervaart, Oterlekerweg en Rustenburgerweg aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand autoverkeer omgeleid. Op de pagina Werkzaamheden in uitvoering staat telkens een bijgewerkt overzicht van werkzaamheden en omleidingen.

Omleiding doorgaand autoverkeer 24 april – 1 augustus

Van 24 april tot 1 augustus 2023 is de Noordervaart (N243) afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Omval bij Alkmaar en de rotonde Molendijk bij Schermerhorn.

  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N194 en de N242. Bekijk deze omleidingsroutes (pdf, 525 kB).
  • Fietsers kunnen via de parallelweg Noordervaart rijden. Fietsers en voetgangers kunnen het afgesloten weggedeelte oversteken ter hoogte van de Rustenburgerweg en Oterlekerweg. Bekijk deze routes (pdf, 500 kB).

Voor de veiligheid van de weggebruikers én werknemers is het weggedeelte waar gewerkt wordt afgesloten. Het afgesloten werkvak op de N243 is alléén bereikbaar voor: bewoners en hun bezoekers, bedrijven, nood- en hulpdiensten met prio 1 en lokaal landbouwverkeer.

Stompetoren is bereikbaar via de Oterlekerweg. Bewoners en bedrijven van de N243 en Stompetoren kunnen rijden via deze ontsluitingswegen (pdf, 450 kB).

Parallelweg Noordervaart (stille kant)

Er is geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk over de parallelweg Noordervaart. De parallelweg is alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, fietsers, nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Bij Stompetoren komt een bushalte. Bekijk actuele reisinformatie op de website van Connexxion.

Meer informatie en contact

Weggebruikers en omwonenden met vragen over de werkzaamheden kunnen terecht bij Leontien Benders, omgevingsmanager van Boskalis, via N243omgeving@boskalis.com. Of download de gratis Boskalis Projecten-app in de Apple store of in de Google Playstore.

Met andere vragen kunnen weggebruikers en bewoners terecht bij het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of via infoN243@noord-holland.nl. Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl.