KOEDIJK - Het koffieconcert op zondag, 14 juli 2024, aanvang 10:30 uur in De Rietschoot, Saskerstraat 22 in Koedijk, zal volledig in het teken staan van het afscheid van dirigent Simon Boerke die ruim 36 jaar de baton heeft gezwaaid bij muziekvereniging Aurora Koedijk. Na zoveel jaren Aurora gaat hij de vereniging verlaten wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.


Daarmee is Simon Boerke, sinds de oprichting van Aurora in 1891, de langst fungerende dirigent. In 1988 volgde hij dirigent Nico Vis op en vierde hij in 2013 zijn 25-jarig jubileum.

Op negenjarige leeftijd is Simon begonnen met lessen te nemen bij de plaatselijke fanfare te Zaandijk en op de muziekschool in Zaandam. Na de middelbare school studeerde hij aan het Amsterdams Muzieklyceum en de Alkmaarse Muziek Pedagogische Academie. Simon heeft diverse orkesten gedirigeerd, maar heeft ook compositie gestudeerd is daarin ook actief. Hij is dan ook lid van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond.

Hij beoefent naast dirigeren en componeren nog andere muzikale activiteiten: vanaf 1981 is hij docent trompet bij Artiance Alkmaar en Muziek- en Dansschool Heiloo en verzorgt hij ook theorielessen diploma A en B en solfège.

Als trompettist heeft Simon in diverse (jazzrock) bands gespeeld, operettes begeleid, in twee grote musicals meegespeeld bij Joop van de Ende en enige jaren bij het Nederlands Theater Orkest.

Voor zijn laatste concert bij Aurora heeft Simon de vrijheid gekregen om het programma geheel naar eigen hand samen te stellen.

Het belooft een zeer gevarieerd programma te worden met o.a. nummers als Arsenal, Bist du bei Mir, The Incredibles, The Best of Henry Mancini, Perfect en Bad. Dit alles samen verzorgd door het Brugorkest en het Grootorkest van Aurora, voor het laatst dus geleid door Simon Boerke.

Naast de wens om zijn programma te mogen spelen, was het ook zijn wens om het Pop- en Showkoor Heartbeat uit Koedijk onder leiding van Olaf van Rijn tijdens zijn ‘afzwaaien’ uit te mogen nodigen. Aurora en Heartbeat zullen samen het nummer Shut up and Dance vertolken.

Voor Aurora en Simon Boerke wordt het een memorabele dag tijdens dit slotconcert. Uiteraard zullen wij hier uitgebreid bij stilstaan! Wij zullen op passende wijze afscheid nemen van onze onvolprezen dirigent. Ook zullen wij onze nieuwe dirigent, Alwin van Halm, voorstellen als zijn opvolger.

Als u ook aanwezig wilt zijn bij dit afscheidsconcert, dan bent u van harte welkom op ons koffieconcert in De Rietschoot, Saskerstraat 22 te Koedijk, zodat wij dat samen met u kunnen doen. De toegang is gratis. Aanvang 10:30 uur.