ALKMAAR - De landelijke maatregelen in de strijd tegen het virus zijn verlengd. Alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard blijven gesloten tot 9 februari. Wij hopen jullie daarna weer te mogen ontvangen. De Afhaalservice blijft open en is voor alle leden beschikbaar. De openingstijden van de Afhaalservice en de spelregels vind je op www.bknw.nl/afhaalservice.

Activiteiten vinden in deze periode online plaats of worden verschoven of geannuleerd. Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je je geld terug. Bekijk welke activiteiten online wel doorgaan via de activiteiten agenda. Er zijn in januari leuke online activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Heb je nog boeken of andere materialen thuis, dan hoef je ze niet in te leveren. De uitleentermijn schuiven we namelijk op. Je krijgt geen boete tijdens de sluiting en als we weer open gaan, heb je genoeg tijd om je materialen in te leveren.

Ahaalservice reserveringen

Via de online catalogus of de bibliotheek Wise app kun je materialen reserveren en hierbij aangeven in welke vestiging je deze reservering wilt ophalen. Als het gereserveerde materiaal voor je klaar staat krijg je per email een afhaalbericht. Na ontvangst van het afhaalbericht kan je de reservering ophalen in de door jou aangegeven bibliotheek. Niet alle vestigingen zijn alle dagen geopend voor de Afhaalservice. Kijk voor actuele openingstijden van jouw vestiging op www.bknw.nl/openingstijden.

Jouw veiligheid staat voorop
Voor jouw veiligheid en die van de bibliotheekmedewerkers hanteren we bij het afhalen de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het erop neer dat we je vragen om 1,5 meter afstand te houden als er wachtenden voor je zijn. Niet langer dan strikt noodzakelijk in de bibliotheek te blijven en zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen. En ook verzoeken we je om een mondkapje te dragen.

Nog geen lid?
Wil je graag gebruik maken van deze service maar ben je nog geen lid? Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Coco. Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Ons goedkoopste abonnement kost maar € 10,- per jaar! Sluit je gelijk automatische incasso af? Dan vervallen de inschrijfkosten t.w.v. €5,-.

Vragen?

Heb je nog vragen? Of lukt het reserveren niet? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@bibliotheekkennemerwaard.nl of 072 515 66 44. Onze Klantenservice helpt je graag en is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur.