ALKMAAR - Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle bibliotheken tijdelijk gesloten. Maar bibliotheekleden kunnen vanaf nu boeken bestellen en afhalen bij de bibliotheken in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum, Bergen en Heerhugowaard Centrum. De AfhaalBieb is voor jeugdleden én volwassen leden beschikbaar.

Hoe werkt het?

Via een bestelformulier op de website kan je aangegeven wat je graag wilt lezen. Er kan niet rechtstreeks uit de catalogus gereserveerd worden. Een bibliotheekmedewerker kiest 3 boeken uit die in het door jou aangegeven genre vallen en bij jouw wensen passen. Je aanvraag wordt verpakt in een papieren tas en je krijgt een telefoontje om een afspraak te maken voor het afhalen.

Richtlijnen RIVM
Voor jouw veiligheid en die van de bibliotheekmedewerkers hanteren we bij het afhalen de richtlijnen van het RIVM. In het kort komt het er op neer dat de boeken contactloos worden overhandigd en dat we je vragen zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek te komen.

AfhaalBieb
Het formulier voor de AfhaalBieb vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl onder het kopje AfhaalBieb. Wil je graag gebruik maken van deze service maar ben je nog geen lid?Geen probleem. Je kunt nu online lid worden van de bibliotheek (voor jeugd van 0 tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis en je betaalt geen ook geen inschrijfkosten in deze periode).