ALKMAAR - De afgelopen weken organiseerde Alkmaar Sport het EK Figuurfietsen. Om aandacht te vragen voor het EK wielrennen wat aankomende zomer in Alkmaar plaatsvindt, daagden zij iedereen uit de fiets te pakken en met een GPS-tracking app een route te fietsen. Vrijdag 17 mei maakte de jury de winnaar van deze ‘digitale tekenwedstrijd’ bekend. Erik Boschman uit Alkmaar won een uitje naar Escape Room Alkmaar met zijn gefietste afbeelding van een triceratops.

In augustus vindt het EK Wielrennen plaats in Alkmaar en daar is Alkmaar Sport trots op. Om alle inwoners van Alkmaar kennis te laten maken met bewegen op de fiets, organiseert zij in de 100 dagen naar aanloop en na afloop van het EK diverse sportieve side events. Om ook de mobiele telefoon en social media, beide niet weg te denken uit het leven van alledag, hierbij te betrekken schreef zij het EK Figuurfietsen uit.

Uitslag
De diverse inzendingen werden door een jury beoordeeld op verschillende aspecten, waaronder originaliteit, creativiteit en inzet. De triceratops (dinosaurus) van Erik Boschman werd tot winnaar uitgeroepen. “Bij toeval had mijn vriendin een rondje gefietst wat al behoorlijk leek op een triceratops. Deze heb ik nog wat gefinetuned bij de staart en kop tot deze route van 81 kilometer. Eigenlijk is het dus team effort,” aldus Boschman. “We zijn ontzettend blij met de aandacht die het EK Figuurfietsen heeft gekregen, zowel online als in de pers. Overal zagen we reacties verschijnen van mensen die elkaar uitdaagden ook een route te gaan fietsen. Hoewel het aantal inzendingen vooraf niet te voorspellen was en wat ons betreft nog hoger had gekund, kunnen we wel concluderen dat we veel Alkmaarders geïnspireerd hebben een keer extra de fiets te pakken, ook nu het EK officieel is afgelopen,” vertelt Sanne Wunderink, organisator van de EK side events vanuit Alkmaar Sport.

Het EK Figuurfietsen maakt deel uit van een groter aanbod aan side events wat Alkmaar Sport in aanloop naar het EK wielrennen organiseert. Het complete aanbod is te vinden op www.alkmaarsport.nl/side-events-ek.