ALKMAAR - Het AFAS Stadion in Alkmaar is op canvas geschilderd door kunstenaar Erika Stanley. Het nieuwe schilderij behoort tot haar bekende serie Als Van Gogh. De thuishaven van AZ is het zevende voetbalstadion dat Erika Stanley in Van Gogh-stijl heeft geschilderd.


Eerder dit jaar bracht de Van Gogh-specialist een werkbezoek aan het AFAS-Stadion en omgeving. Ze nam de Alkmaarse voetbalarena vanuit alle hoeken in zich op. "Dat deed ik om het optimale perspectief te bepalen voor een locatie die zó belangrijk is voor veel mensen. Mijn bedoeling is om met dit schilderij een gevoel van thuiskomen over te brengen op de AZ-fan. De warme Van Gogh-stijl leent zich daar perfect voor. Alkmaarders mogen heel trots zijn op deze voetbaltempel. Het door mij geschilderde stadsgezicht is een uiting van die emotie."

Alkmaar Als Van Gogh


Naast het AFAS Stadion schilderde Erika Stanley eerder de Alkmaarse Kaasmarkt in Van Gogh Stijl, verdeeld over twee schilderijen. De originele schilderijen in de serie Als Van Gogh zijn niet direct te koop. Wel zijn reproducties beschikbaar. Het schilderij van het AFAS Stadion is daartoe toegevoegd aan de collectie op

www.erikastanley.nl


Over Erika Stanley en Als Van Gogh

Als Van Gogh is een schilderijenreeks waarvoor Erika Stanley stadsgezichten en objecten schildert in de stijl van Vincent van Gogh. De serie bestaat uit tientallen schilderijen, uitgesplitst in subseries waaronder Sport, Steden en Keukenhof. Erika Stanley's Rotterdam Als Van Gogh wordt permanent geëxposeerd in de Kunstkubus in Rotterdam.