ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Vanaf dinsdag 21 januari start weer een reeks van activiteiten in het Centrum, afwisselend bij Artiance en de Bibliotheek. Vanaf donderdag 6 februari starten de activiteiten in Oudorp, afwisselend bij De Oever en De Oldeburgh.

Een greep uit het programma
In het Centrum zijn er bijvoorbeeld lezingen over het leven in de diepzee, 75 jaar vrijheid en het 1000 eilandlandenrijk; een workshop muziek, een workshop mozaïek, maar ook een voorstelling door theatergroep de Eenhoorn.
In Oudorp wordt gestart met een lezing over antieke schaatsen, er vinden verschillende workshops plaats, een concert en dit keer ook een kledingshow van West-Friese streekdracht.

Dit is slechts een greep uit alle activiteiten; op de website www.dagendauwagenda.nl leest u het volledige programma en kunt u zich gemakkelijk aanmelden. Bovendien krijgt u bij kaartverkoop via de website € 0,50 korting per activiteit.

Aanmelden is gewenst
Indien u zich aanmeldt via de website betaalt u € 4,50 per activiteit. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Wel kunt u uw tickets (€ 5,00 per activiteit) tijdens de openingstijden aan de balie van Artiance, Canadaplein 3 kopen. (ma t/m za 13.30-21.30 en za 9.00-16.00 uur, niet tijdens schoolvakanties) Kaartverkoop aan de deur is alleen mogelijk als er nog plaats is bij de activiteit.
Kaartjes zijn altijd inclusief een kopje koffie of thee.

Dag & Dauw: een programma dat altijd aansluit
De mensen die de activiteiten bedenken, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Een groep van 60-plussers vormt met elkaar het programmateam. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de bijeenkomsten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.