ALKMAAR - Deze zomervakantie kan de Alkmaarse jeugd, van kleuter tot en met 12 jaar, meedoen aan de Zomersport activiteiten van Alkmaar Sport. Op maar liefst 4 locaties worden verspreid over 11 data sportochtenden georganiseerd waarbij telkens drie sporten centraal staan. De sportlessen worden verzorgd door lokale sportaanbieders en de sporttrainers van Alkmaar Sport. In Alkmaar-Noord staan bovendien twee kleuterochtenden op het programma. Deelnamekosten bedragen € 5,- p.p. (kleuters € 3,50) en online aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.alkmaarsport.nl/zomersport.

De sportregisseurs van de gemeente Alkmaar organiseren in diverse wijken in Alkmaar de zomerse sportactiviteiten. De sportlocaties bij SV Koedijk, Celeritas, Sportcomplex Oosterhout en Sportcomplex Vaart staan hierbij centraal. Elke ochtend staan drie sporten op het programma en het aanbod varieert per locatie en datum. Ideaal voor kinderen die een keer een nieuwe sport willen uitproberen, maar ook leuk als je gewoon lekker bezig wil zijn in de zomer. De sporten variëren van kickboks, BMX, voetbal, handbal, tennis, korfbal, dans, atletiek, bootcamp, urbansports, yukigassen en basketbal tot tennis. Er zijn sportgroepen voor 7 t/m 9 jarigen, voor 7 t/m 12 jarigen en voor kleuters. De ochtenden zijn van 9.00 tot 12.30 uur waarbij voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd. Kleuters sporten van 10.00-11.30 uur.

Uiteraard wordt in het programma rekening gehouden met de geldende corona-maatregelen en online aanmelden is dan ook noodzakelijk. Dit kan via www.alkmaarsport.nl/zomersport. Op deze website vindt u ook het complete programma in één overzicht.