OUDORP - Buiten het Boekje is het thema in de maand juni in de bibliotheek in Oudorp. Laat je inspireren door wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft. Kom gezellig een spelletje spelen of zorg ervoor dat de ramen van de bibliotheek mooi versierd worden. Wat dacht je van een echte berentheevisitie? Of van een bezoekje aan de ontdekplekken? Filmpjes bekijken met een VR-bril? Het kan allemaal. Voor alle activiteiten geldt dat vooraf aanmelden gewenst is. Dat kan via onze website. Hieronder volgt een overzicht van alle activiteiten.

Kom een spelletje spelen!
Elke zaterdag in juni is er de gelegenheid tot het spelen van leuke gezelschapspelletjes. Zo is er een Rummikub voor kinderen, Mens-erger-je-niet, memory-spel etc.
De spelletjes zijn voor alle leeftijden Dus kinderen, ouders en grootouders: kom gezellig samen of alleen naar de bieb! Kom meedoen op , 8, 15, 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur.

Kom jij meehelpen met het versieren van de biebramen?
Vrijdag 31 mei maakt kunstenares Inez Mühren, van 14.30 to15.30 krijttekeningen op de ramen van de bieb. De tekeningen hebben te maken met het thema ‘Oudorp, buiten het boekje’. Wil je ook de biebramen mooier maken? Kom dan naar de bieb om Inez te helpen.

Ga op ontdekkingsreis en kom naar de Ontdekplek 4+
De ontdekplekken zijn stoere en spannende activiteiten voor kinderen, die het leuk vinden om zelf te ontdekken, te onderzoeken en spelend te leren. Elke ontdekplek is gewijd aan een bepaald thema. Welke thema het op 4 juni wordt blijft nog even een verrassing! Deze ontdekplek is op dinsdag 4 juni van 15.30 tot 16.30 uur en is voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Berentheevisite
Kom op visite in de bibliotheek en neem je beer (of je andere knuffel) mee. Samen met je beer luisteren naar het berenverhaal “Een gat in mijn emmer” en daarna lekker knutselen en theedrinken met z’n allen. Beren zijn dol op lekker eten en drinken dus het wordt beregezellig. Kom je ook? Jij en je knuffel zijn van harte welkom op vrijdag 7 juni van 10.00 tot 11.00 uur. Leuke activiteit voor kinderen van 2 tot 4 jaar met hun knuffel en met ouder of verzorger.

Ga op ontdekkingsreis en kom naar de Ontdekplek 8+
De ontdekplekken zijn stoere en spannende activiteiten voor kinderen, die het leuk vinden om zelf te ontdekken, te onderzoeken en spelend te leren. Elke ontdekplek is gewijd aan een bepaald thema. Welke thema het op 18 juni wordt blijft nog even een verrassing! Deze ontdekplek is op dinsdag 18 juni van 15.30 tot 16.30 uur en is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

VR Bioscoop
Een ritje in een achtbaan, zwemmen met dolfijnen of racen als Max Verstappen: het kan allemaal in bibliotheek Oudorp! Stap op maandagmiddag 24 juni tussen 13.00 en 16.00 uur in een totaal andere wereld door een Virtual Reality-bril op te zetten. Deze bril zorgt ervoor dat je de korte filmpjes die je er op bekijkt als echt ervaart. Durf jij het aan? Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

CartoonArtSchool workshop
Zou je graag cartoons willen leren tekenen? Kom dan naar de workshop van Paddy Eline
en Rowdy. Wat ga je leren? Inkten met verschillende fineliners, je leert verschillende zintuigen en gezichtsuitdrukkingen te tekenen, je ontwerpt een cartoon en je leert hoe je je cartoon kleurt met Copic Markers. Kom meedoen op donderdag 27 juni van 15.30 tot 17.00 uur.

3D-print je vaderdagcadeau
!
In de bibliotheek in Oudorp staat in de maand juni een 3D printer waarmee je elke dinsdag, woensdag en vrijdag de leukste ontwerpen kan printen. Leuk om bijvoorbeeld een vaderdagcadeau te ontwerpen! Met het programma Doodle Transform mag je zelf een klein ontwerp maken die we vervolgens samen uitprinten. Dit kun je elke dinsdag, woensdag en vrijdag in juni doen van 14.00 tot 16.30 uur. Voor kinderen vanaf 9 jaar en hun (groot)ouders.

Breng je tekeningen tot leven met Quiver
De hele maand kun je tijdens de openingstijden van de bibliotheekkleurplaten tot leven brengen met de app van Quiver. Kleurplaten saai? Niet als ze tot leven komen … Met de app Quiver schaatst de door jou ingekleurde pinguin zelfs een rondje. Ben je benieuwd hoe dit werkt, kom het uitproberen! Vanaf 5 jaar.

Verrassende collectie
Speciaal voor de actiemaand wordt de collectie van Oudorp aangevuld met een verrassingsaanbod aan boeken en andere materialen. De display in de bibliotheek is gevuld met materialen die je normaal niet in de collectie van deze vestiging aantreft. Speciaal voor jou geselecteerd en aansluitend bij de activiteiten die deze maand plaatvinden in de bibliotheek. Heerlijk om te bekijken en natuurlijk om te lenen. Laat je verrassen!

Alle activiteiten zijn gratis en bij een aantal is vooraf aanmelden gewenst. Dat kan op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda.