ALKMAAR - De Alkmaarse ijsbaan start het seizoen met een actief herfstvakantieprogramma. Met maandag een curling clinic voor de actieve 50+er en op diverse middagen activiteiten voor de jeugd. Daarnaast is in de huis-aan-huiskrant een bon te vinden om gratis iemand mee te nemen naar de ijsbaan.


“Samen schaatsen is veel leuker,” aldus Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager bij sportcomplex De Meent Bauerfeind. “Vandaar onze Bring a Friend actie. In de huis-aan-huiskranten in de regio zijn bonnen te vinden om gratis een vriend of vriendin, (klein)kind of broer of zus mee te nemen.”

Activiteiten
In de herfstvakantie worden diverse activiteiten georganiseerd. Op maandagochtend start de week met een curling clinic voor de actieve 50+er georganiseerd door Sport Vitaal. Dinsdag staan de populaire ICE Games op de agenda, woensdag Fun curlen en vrijdagmiddag ICE Biken. Donderdag organiseert Alkmaar Sport een XL Sportsp-EK-takel waarbij schaatsacademie Noordwest een aantal schaatsclinics verzorgt. Roy Lennings: “En op verzoek van onze klanten hebben we DJ Barrie gevraagd om op zondag middag de live muziek te verzorgen tijdens het discoschaatsen in de ijshal. Een mooi beging van dit nieuwe schaatsseizoen.”

Praktische informatie

Meer informatie over de activiteiten is te vinden in de sportagenda op de website van De Meent Bauerfeind, www.demeentalkmaar.nl. Met uitzondering van de curling clinic en het Sportsp-EK-takel is deelname aan de activiteiten gratis, een toegangsbewijs tot de ijsbaan is voldoende.