HEILOO - Meld je aan voor een rondleiding over de tuinpleinen en boomgaard van landgoed Nijenburg! Landgoed Nijenburg is één van de best bewaarde landgoederen in de provincie Noord-Holland. Het hart van het landgoed is het prachtige huis met parktuinen. Iedere donderdagochtend werken we hier met een grote groep trouwe vrijwilligers hard aan het behoud van deze tuinen, want die blijven niet vanzelf zo mooi. Een landgoed onderhouden is veel werk!

Speciale openstellingen
Normaal zijn de tuinen niet toegankelijk voor publiek, maar op een aantal ochtenden kun je de tuinpleinen en boomgaard onder begeleiding van een gids bekijken! Waan je in een andere tijd op dit idyllische 18de-eeuws landgoed met een imposante oprijlaan, een koetshuis en een romantische boomgaard. Meld je snel aan op www.natuurmonumenten.nl/nijenburg ! Leden krijgen korting en vol = vol.

Praktische informatie
Vooraf aanmelden is verplicht. De rondleidingen zijn op 5 en 12 september en 3 oktober. Start vanaf de brug bij de noordelijke oprit van het landhuis, zie de info bij aanmelding. Fietsen graag stallen vóór de brug. Auto's parkeren langs de Nijenburgerweg. Honden zijn op het terrein niet toegestaan. Zowel het hoofdhuis als het koetshuis zijn bewoond, respecteer de privacy van de bewoners.