ALKMAAR - Vind jij het lastig om met je geld uit te komen? Geef je soms geld uit terwijl je het beter had kunnen sparen? In deze cursus krijg je inzicht in je geldzaken. Wil je leren hoe je jouw administratie op orde krijgt? Doe mee met de cursus ‘ Voor ’t Zelfde Geld’. De cursus start op donderdag 16 september. De cursus bestaat uit 6 dagdelen en wordt gegeven op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Cursus ‘Voor ’t Zelfde Geld’ is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard (Taalhuis) en Leger des Heils Korps Alkmaar.

Wat leer je in deze cursus?
Je ziet wat je aan geld ontvangt en hoeveel je uitgeeft. Je leert een kasboek bijhouden. Je kunt je eigen administratie op orde brengen. Je weet hoe je de post kan opruimen. Je bespaart geld door op aanbiedingen te letten. Elke les is er ook aandacht voor rekenen.

Cursusboek en begeleiding
Het cursusboek ‘Voor ’t Zelfde Geld’ is geschreven in makkelijk Nederlands. De cursus is geschikt voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben, maar ook voor anderstaligen die het Nederlands mondeling goed beheersen. Vind je het weleens moeilijk om zelf iets uit te rekenen? Geen probleem. De docent kan je helpen. De docent probeert vragen van cursisten zoveel mogelijk te behandelen. De deelnemers leren ook van elkaar.

Aanmelden

Doe mee en meld je aan. Bel naar 072 – 561 60 20 . Of stuur een email naar mdv.alkmaar@legerdesheils.nl. De cursus wordt gegeven bij het Leger des Heils Korps Alkmaar, Burgpoelwaard 2, 1824 DS in Alkmaar. Je krijgt les in een groepje van maximaal 6 personen. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.