ALKMAAR - Op dinsdag 27 augustus om 19.00 uur luidt Aart van Haren, algemeen directeur Vomar, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Pieter Dijkman is gastheer.


Beste Onderneming van Noord-Holland Noord

Vomar vierde in 2018 haar 50-jarig bestaan. Eén van de grootste werkgevers van Alkmaar met het hoofdkantoor en distributiecentrum in de Boekelermeer en zo’n 66 supermarkten in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Vomar groeit qua omzet en aantal vestigingen. In 2017 en 2018 was Vomar de sterkst groeiende supermarktketen van Nederland en won eind vorig jaar de ondernemingsprijs ‘Beste Onderneming van Noord-Holland Noord (NHN Business Award) in de categorie Groot Bedrijf.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.