ALKMAAR - Met een kick-off in het AZ-stadion eind 2016 startte het eerste traject van de STAD Boostcamp. Acht jongeren kwamen wekelijks bij elkaar om door middel van workshops hun vaardigheden op allerlei gebieden te ‘boosten’, waardoor zij vertrouwen krijgen in hun talenten en mogelijkheden.

Tijdens het traject ontdekten de jongeren zelf waar hun talenten liggen en organiseren in die richting een activiteit. Stichting Talent And Dreams (STAD) begeleidden de jongeren in opdracht van Laureus en de gemeente Alkmaar. Wethouder Victor Kloos (portefeuille Buurtgericht Werken, OPA) ondertekende de certificaten als bewijs van deelname.

Certificaten

Op 7 september 2017 was bij Stadsstrand De Kade de afsluiting van de STAD Boostcamp. Acht jongeren namen een certificaat in ontvangst als bewijs van het volbrengen van de Boostcamp. De jongeren ontdekten en ontwikkelden hun talenten in veertien weken, met als resultaat het benefietdiner Save Their Souls Dinner, zaalvoetbaltoernooi BALLIE, mountainbikerace De Heldenrace, de Buitenbios en de single ‘Parachute’.

Nieuwe kans om deel te nemen

Op 28 september start het tweede traject van de STAD Boostcamp. Alkmaarse jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar kunnen zich nog aanmelden voor de kick-off op mailadres dianne@stad-alkmaar.com.

Meer informatie is te vinden op

www.stad-alkmaar.com/boostcamp

.