ALKMAAR - De afgelopen maand hebben duizenden bezoekers de Klim naar Het Grote Raam gemaakt, met louter positieve reacties tot gevolg. Reden genoeg voor de organisatie om te besluiten de Klim te verlengen tot en met 10 september 2023.


De organisatie van de Klim naar Het Grote Raam is verheugd om aan te kondigen de Klim naar Het Grote Raam te willen voortzetten! Vanwege de enthousiaste reacties en steun is er daarom besloten het evenementen te verlengen tot en met 10 september 2023. Zo kunnen nog meer bezoekers onvergetelijke herinneringen op veertig meter hoogte maken.

Nieuw op de Klim: de plaatsing van Het Grote Raam

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een meesterwerk voor de eeuwigheid: een nieuw glas-in-loodraam voor het zuidtransept van de Grote Kerk van maar liefst 6 meter breed bij 23 meter hoog. Deze is ontworpen door internationaal bekend kunstenaar Fiona Tan en zal de geschiedenisboeken ingaan als kroonjuweel van de stad.


Vanaf 22 augustus worden de eerste panelen van Het Grote Raam geplaatst. Bezoekers van 'De Klim' kunnen dit vanaf dichtbij meemaken. Dichter bij Het Grote Raam, met als titel Het licht van de vrijheid, kom je niet. Een unieke en niet te missen kans deze zomer!

Klim naar Het Grote Raam

Sinds 1 juli 2023 zijn de steigers aan de zuidkant van de Grote Kerk geopend voor bezoekers. Voor €5 kan iedereen de klim van 40 meter hoogte maken, waar een spectaculair uitzicht over Alkmaar en omgeving te beleven is. Bovendien sta je hier oog in oog met het beeld van Laurentius. Onderweg doe je allerlei nieuwe ontdekkingen over de kerk, de stad en natuurlijk het nieuwe raam.

Kijk voor meer informatie en tickets op klimnaarhetgroteraam.nl.