ALKMAAR - Na het succes van de vorige edities slaan ook nu de Bibliotheek Kennemerwaard en Het Nieuwe Warenhuis weer een brug tussen onderwijs, ondernemers en samenleving. Samen werken zij aan Creatieve Universiteit Alkmaar: een plek waar kennis gedeeld wordt, krachten gebundeld en ideeën uitgewisseld.

Wij bieden creatieve en ondernemende Alkmaarders een bijzondere ontmoetingsplaats, inspirerende workshops & interessant veldwerk. Voor de zelfstandige die zijn of haar netwerk wil vergroten, kennis wil verbreden en handige skills van lokale professionals wil leren. Voor mensen met – simpelweg – goede ideeën en initiatiefnemers. Ieder op zijn of haar eigen manier. Voor studenten, ambtenaren, werknemers, zelfstandigen & initiatiefnemers. Voor Iedereen die van Alkmaar - de stad van de uitvinders - een nóg mooiere stad wil maken.

De workshops worden gegeven door ‘gouden koppels’ uit Alkmaar. Twee specialisten, één binnen de theorie, één uit de praktijk. Workshops met inspirerende thema’s, die je helpen die volgende stap te zetten, een idee uit te werken, duurzamer te ondernemen, jouw verhaal te vertellen, strategisch te netwerken, creatiever te denken en nog veel meer.

De aftrap van het nieuwe seizoen van de Creatieve Universiteit Alkmaar wordt verzorgd door Miranda Nell en Talitha Schiffer met de workshop Toegepaste creativiteit. Zij leren jou op dinsdagmiddag 17 november tussen 14:00 en 17:00 uur waar je creatieve kracht zit en hoe je die praktisch kunt toepassen in jouw onderneming of organisatie. In de workshop helpen zij om je potentie en creatieve kracht te ontdekken, deze te omarmen en effectief in te zetten. Met een klein beetje creativiteit kan je een hoop verschil maken, maar hoe doe je dat?

De mens zit vol potentie. Meer dan we vaak denken, vooral als het op onszelf aankomt. Veel mensen twijfelen aan hun eigen creativiteit. En als we naar de huidige vergadercultuur kijken, dan is dat ook niet zo gek. De kunst is ruimte te creëren voor onze potentie en creatieve kracht. Deze te verkennen en te benutten. Want in een samenleving die steeds complexer en onvoorspelbaarder wordt, kun je met een beetje creativiteit al een groot verschil maken. Maar hoe doe je dat?

Deze twee creatieve, maar nuchtere, professionals helpen jou om vrijheid te creëren en creatief te zijn en dit vervolgens om te zetten in een concreet resultaat. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, leuke werkvormen en hele praktische tips over hoe je (nog) meer creativiteit in werk kunt aanbrengen.

Om tijdens de workshop de kennis zo effectief mogelijk over te kunnen brengen, is het streven de workshop plaats te laten vinden op een fysieke locatie in het centrum van Alkmaar. Uiteraard is dit afhankelijk van de dan geldende voorschriften rondom het coronavirus en het aantal deelnemers op veilige afstand. Deelnemers worden vanzelfsprekend op de hoogte gehouden van de definitieve locatie.

Over creatieve universiteit Alkmaar
CUA is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Het Nieuwe Warenhuis. Ons doel is het nieuwe werken, leren en leven in de stad te omarmen en een boost te geven. Samen met alle Alkmaarders die zich hier ook toe geroepen voelen. Studenten, ambtenaren, werknemers, zelfstandigen & initiatiefnemers; CUA is voor iedereen die samen wil leren, creëren en innoveren. Het CUA-collegegeld bedraagt slechts €48,- (incl. BTW) per workshop.

Zien we je dinsdagmiddag 17 november om 14:00 uur? Bestel je ticket via:
www.creatieveuniversiteitalkmaar.nl. Graag tot dan!