ALKMAAR - Zondag 13 december was de laatste DichtDruk presentatie in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. DichtDruk was een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring.

DichtDruk Duo VIII
Het project DichtDruk is op zondag 13 december afgerond met de 8e bijeenkomst. Het achtste DichtDruk duo bestond uit dichter Alja Spaan samen met kunstenaar Niels Zwirs. Zij hielden hun presentatie voor een klein en intiem publiek. De presentatie van hun gedicht en prent was de afsluiting van een succesvol project waaraan 8 dichters en 8 kunstenaars meewerkten. Het project trok veel aandacht op de speciale Reuring-bijeenkomsten in Koekenbier. Later werden de presentaties in de bibliotheek gehouden.

Over DichtDruk
DichtDruk was een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek zijn samengebracht in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maakten acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave. De opzet was om op een prikkelende manier poëzie en grafiek te verbinden. Het leidde tot nieuwe producten waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie waren.

Duo’s
De dichters en kunstenaars zijn door middel van een speeddate aan elkaar gekoppeld. Ze bepaalden zelf hun thema, bron of onderwerp en werkwijze. De volgende koppels ontstonden: Kunstenaar Piet Lont en dichter Joris Miedema, kunstenaar Nicola Kloosterman en dichter Inge Bak, kunstenaar Jules Kockelkoren en dichter Elly Stolwijk, kunstenaar Nikkie Wester en dichter Elly de Waard, kunstenaar Gerben Hermanus en dichter Elbert Gonggrijp, kunstenaar Mirjam Oosterbaan en dichter Demi Baltus, kunstenaar Charlotte Samuels en dichter Martin Wijtgaard en kunstenaar Niels Zwirs en dichter Alja Spaan.

Te koop
De stukken zijn in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden. Ben je hierin nog geïnteresseerd? Er zijn nog enkele exemplaren van de afgelopen edities in een handgenaaide verzamelmap beschikbaar bij het Grafisch Atelier Alkmaar. Voor informatie hierover kun je contact opnemen met het Grafisch Atelier Alkmaar: www.grafischatelieralkmaar.nl.

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. Bibliotheek Kennemerwaard, stichting Vrienden van het Grafisch Atelier, stichting Grafisch Atelier Alkmaar.