ALKMAAR/SCHOORL/EGMOND - Hospice- en respijtzorg richt zich op kwaliteit van leven. Kom op 8 oktober kennismaken met deze zorg tijdens ons open huis. Tussen 10.00 en 13.00 uur bent u op alle locaties van harte welkom voor een rondleiding en meer informatie over de zorg. Er rijdt deze dag een pendelbusje dat u naar de verschillende locaties kan vervoeren.

Het Open huis wordt georganiseerd op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ). Deze dag staat in het teken van de zorg voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. De medewerkers van de drie locaties geven uitleg over de zorg die gegeven wordt. En het is een goed moment om te kijken of werken als vrijwilliger binnen deze organisaties iets voor u is. Bovendien wordt op deze dag de nieuwe naam voor de overkoepelende stichting van de drie locaties bekend gemaakt.

In Hospice De Bregthoeve in Schoorl en Hospice Alkmaar wordt zorg in de laatste levensfase geboden. Het accent ligt hier op het zo waardevol mogelijk maken van deze periode. In 'tHuis Lioba in Egmond Binnen wordt respijtzorg geboden – taken van de mantelzorger worden dan tijdelijk overgenomen. Ook bestaat hier de mogelijkheid voor herstelzorg.

Belangstellenden zijn 8 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom op de drie locaties:
Bregthoeve Schoorl- Voorweg 55,
Hospice Alkmaar - Blanckerhofweg 13,
'tHuis Lioba Egmond - Herenweg 85.