ALKMAAR - JE BENT MEER DAN JE UITERLIJK, GEDRAG OF HOUDING! Dat is slechts een klein stukje van het verhaal. De maatschappij wordt steeds minder tolerant en overal liggen vooroordelen op de loer. Daarom wordt op zaterdagmiddag 25 januari van 13.00 tot 16.00 uur een Human Library georganiseerd in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare. Kom naar de bibliotheek en ga het gesprek met een levend boek aan. De toegang is gratis!

Human Library
Op 25 januari strijkt de Human Library neer in de bibliotheek in De Mare. Maar liefst 20 levende boeken verlenen op deze zaterdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur hun medewerking aan dit bijzondere evenement. Tijdens een Human Library kan je in gesprek gaan met gewone mensen met een bijzonder levensverhaal: zogenaamde levende boeken. In die gesprekken staan onderwerpen als buitensluiting, discriminatie, vooroordelen en stigmatisering centraal. Na succesvolle edities in Alkmaar centrum, Heerhugowaard, Heiloo, Castricum en Bergen komt de Human Library op 25 januari naar De Mare. De onderwerpen die dit keer aan bod komen zijn onder andere: Bekeerd, Chronisch Ziek, Gastarbeider, Borderline, Anorexia, Verslaafd, Misbruikt, Niet-Aangeboren Hersenletsel, HIV, Dakloos, Rolstoel, Transgender, Tienermoeder e.v.a. Meer informatie kun je vinden op www.facebook.com/HumanLibraryKennemerwaard.

Opening
Voorafgaand aan de opening zal Lady Blabla om 12.30 uur een interactieve voorstelling Let it show geven. Daarbij komen liedjes als ‘Baby, jij mag anders zijn’, ‘Jij bent een mooi mens’, ‘Bladibla’ met aanstekelijke enthousiasme en veel humor over het voetlicht. Let it show is voor kinderen en tieners bestemd, maar hun ouders zijn ook van harte welkom! De Human Library is voor volwassenen.


Samenwerking

Human Library is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Europe Direct Noord-Holland-Noord en Art.1 Bureau voor Discriminatiezaken.