ALKMAAR - Vandaag is de Wandel4daagse Alkmaar officieel geopend, door Wethouder Anjo van de Ven, in de Grote Kerk Alkmaar. De 15e editie van het wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion brengt ruim 4.000 wandelaars uit heel Nederland en daarbuiten naar Alkmaar. In totaal staan er 6 nationaliteiten aan de start, wandelen er 582 leden van Le Champion mee én zijn er maar liefst 143 wandelaars die nog geen enkele editie hebben gemist. Ook doen er 508 Alkmaarders mee. Het belooft een gezellige, sportieve en zonnige Wandel4daagse Alkmaar te worden.


In totaal staan er ruim 1200 wandelaars aan de start van de 25 km afstand. De 15 km-route is daarna de meest gekozen afstand, bijna 1.100 en een kleine duizend heeft gekozen om 20 km te wandelen. Ook staat er 415 kilometervreters aan de start, die de 40 kilometer gaan trotseren. De kortste afstand van 8,5 km is 393 keer gekozen. De 40 km start woensdagochtend om 6.30 uur als eerste groep. De 4daagse finisht zaterdag op het Waagplein in Alkmaar.

Na het openingswoord van de wethouder om 17 uur, konden deelnemers onder het genot van livemuziek hun stempelkaart ophalen. Het was gezellig druk in de Grote Kerk, waar ook de Wandel Expo aanwezig is, met onder andere hoofdsponsor Waardijk Schoenen. Zij bieden wandelaars interessante kortingen aan op wandelproducten. De Wandel Expo is de komende dagen te bezoeken tussen 6 en 17 uur.

Goede doel: 't Praethuys

Sinds 2017 is 't Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie is er een recordbedrag van maar liefst € 15.185,50 gedoneerd. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo'n 3000 keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan 't Praethuys. De chequeoverhandiging van deze editie vindt zaterdag 17 juni om 15 uur plaats op het Waagplein.

Ga voor meer vierdaagse nieuws naar www.wandel4daagsealkmaar.nl of download de Le Champion App.