ALKMAAR - Mijn eigen coach zei: “Jeannette, zolang je ontevreden blijft, weet je dat je groeit.” En zij snapt dit inmiddels heel goed. Ze is namelijk altijd op zoek naar meer. Hoe kan het nóg leuker? Hoe kan het nóg mooier? Hoe kan het nóg beter? Dat kan met materiële zaken te maken hebben, maar veel vaker gaat het bij mij over mijn persoonlijke ontwikkeling.

Continue honger
Zolang zij zich kan herinneren, heeft zij een continue honger naar ontwikkeling en groei van mijn persoon. Ook toen ze nog niets wist, laat staan iets snapte, van hoe gedachten je leven altijd beïnvloeden, was ze al met haar ontwikkeling bezig.
Ze heeft wel eens naar mijn hoofd geslingerd gekregen dat ze eens tevreden moest zijn met wat ze had. Dat lukt haar dus niet. En ze weet dat iemand dat zegt vanuit een oordeel, vanuit een bepaalde kijk op het leven. Ze heeft zich daardoor ook wel laten afremmen. Je gaat je dan toch conformeren aan de massa. Maar dat voegde voor haar niet. Ze wilde méér snappen, méér studeren, méér ontwikkelen en haar bewustzijn vergroten.

Ontevreden zijn is niet erg
Van haar eigen coach leerde ze dus dat het helemaal niet erg is om nooit helemaal tevreden te zijn. Wat een opluchting! En weet je waarom het niet erg is? Omdat niet tevreden zijn niets met ondankbaarheid te maken heeft. Ze ben super super dankbaar voor alles wat ze nu al wel heb en voor alles wat ze nu al wel kan en voor alles wat ze nu wel allemaal al doet. En juist vanuit die dankbaarheid kan ze groeien.

Een zalige vicieuze cirkel
Dankbaar zijn vergroot namelijk je gevoel van geluk. Vanuit dat geluksgevoel is het heel erg easy om weer verder te groeien. Op die manier zit ze dus in een zalige vicieuze cirkel, waar ze heel graag in verblijf. Wel een cirkel die steeds groter wordt natuurlijk.

Wil jij ook groeien? Wil jij ook een groter bewustzijn? Wil jij ook snappen hoe dat in je mind allemaal werkt? Wil je meer, beter, mooier en leuker?!
Jeanette kan je helpen! Kijk op www.coachingspraktijkalkmaar.nl