ALKMAAR - Alkmaar als kaasstad is in trek bij de vele binnen- en buitenlandse toeristen. De Kaasmarkt trekt jaarlijks meer bezoekers maar ook het Hollands Kaasmuseum ziet de bezoekersaantallen duidelijk groeien. De verwachting is zelfs dat aan het eind van dit jaar de 40.000e bezoeker kan worden verwelkomd. Dat is ruim 20% meer dan in 2018.

Veel bezoekers van het Kaasmuseum komen uit Nederland, vooral uit Alkmaar en omgeving, Noord-Holland en de Randstad. Maar ook verder weg uit Nederland, vaak in combinatie met een goedkoop treinkaartje en korting op de entree via de NS-Spoordeelactie.

Van de buitenlandse bezoekers komt de hoofdmoot uit Duitsland, maar ook Belgen, Fransen, Britten, Spanjaarden en Italianen weten de weg naar het museum te vinden. Uit Azië zijn het vooral Chinezen, Taiwanezen en Japanners die steeds vaker het Kaasmuseum bezoeken.

De toenemende media-aandacht voor het museum draagt hier ongetwijfeld aan bij. Zo zijn er dit jaar opnameploegen van de Taiwanese televisie en van het Chinese Anhui Television op bezoek geweest voor, inmiddels landelijk uitgezonden, reportages over het Kaasmuseum. Ook was het Kaasmuseum te zien in het SBS6-programma “De Grote Tuinverbouwing” en eerder in “Plezier & Passie” van RTL4.

Door de toegenomen bezoekersaantallen is het museum ook in oktober, november en december dagelijks van 10 tot 16 uur open gegaan en op zondagen van 13 tot 16 uur. Dit is mede mogelijk door het enthousiasme van alle vrijwilligers waar het museum op draait. Ook in december en in de kerstvakantie (met uitzondering van 25 en 26 december en 1 januari) ontvangen zij u graag voor een lekker stukje kaas en om het ware verhaal van koe tot kaas te laten zien. Leuke, leerzame interactieve spelletjes en een spannende speurtocht maken ook voor kinderen een bezoek aan het Kaasmuseum tot een (vol)vette beleving.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen, 4 tot 12-jarigen betalen slechts € 2,- en volwassenen € 5,- Met de Museumkaart of AlkmaarPas heeft u zelfs gratis toegang.

Meer informatie over het Kaasmuseum kunt u vinden op de website: www.kaasmuseum.nl