ALKMAAR - Dit jaar viert het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar haar 40 jarig jubileum. Een jaar dat kan worden afgesloten met een recordaantal bezoekers. Op 6 december werd namelijk de 40.000e bezoeker verwelkomd. Het echtpaar Marianne en Kees Witte uit Alkmaar (foto) waren de gelukkigen die uit handen van voorzitter Hip Breebaart een mooi boeket bloemen kregen overhandigd, alsmede een speciale jubileumparaplu van het Kaasmuseum.


Sinds de start in 1983 hebben niet eerder zoveel bezoekers in een jaar tijd het museum bezocht. Dit komt mede door de interactieve presentatie en de vernieuwing die het museum regelmatig doorvoert. Het totaal aantal bezoekers na 40 jaar bedraagt inmiddels 1,3 miljoen.

Het jubileumjaar kende tal van bijzondere activiteiten. Zo werden in april de entreeprijzen een weekend lang verlaagd naar de prijzen uit het beginjaar 1983 en werd er een speciaal lespakket “Van Koe naar Kaas” ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Dit aantrekkelijke pakket kan door de scholen uit de regio groot Alkmaar gratis afgenomen worden. Verder is er tot 1 februari een bijzondere expositie te zien met fijngeschilderde Alkmaarse stadtaferelen van voormalig Alkmaarder Kees Winder.

Als uitsmijter (met kaas uiteraard!) van dit jubileumjaar hebben kinderen t.m. 12 jaar in de kerstvakantie gratis toegang, mits onder begeleiding van een betalende volwasssene. Ook is er voor hen in de kerstvakantie een speciale jubileumspeurtocht met aantrekkelijke prijzen.

Meer informatie en openingstijden: www.kaasmuseum.nl