ALKMAAR - Na het 35-jarig jubileum in 2018 is het Kaasmuseum op het Waagplein in Alkmaar ook in 2019 verder gegaan met vernieuwing. Zo is de styling van de entree vernieuwd en wijst kaasmeisje Kirsten de bezoekers de weg naar en in het museum. Ook zijn er in januari 10 nieuwe, enthousiaste vrijwilligers begonnen als gastheer en gastvrouw in het museum.

Sinds kort is ook de website van het Kaasmuseum volledig vernieuwd en vlak voor de start van het nieuwe kaasmarktseizoen de lucht in gegaan. Behalve een frisse, nieuwe uitstraling van de website is het nu ook mogelijk om tickets via de website te kopen. Ouders en kinderen kunnen er allerlei Kaasweetjes vinden voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk. Voor scholen zijn er educatieve projecten en leskisten te vinden en voor de echte kaas- en zuivelfanaten is er een speciale Nostalgie-pagina. Groepen kunnen nu ook een gids boeken, eventueel inclusief een kaasproeverij.

Het Kaasmuseum zal in de komende maanden verder gaan met vernieuwen. Maar wat niet wordt vernieuwd is de entreeprijs: die blijft in 2019 slechts € 5,- per volwassene en € 2,- voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De allerjongste kinderen en houders van een Museumjaarkaart of AlkmaarPas hebben vrij toegang.

Nieuwgierig geworden? Kijk dan op de nieuwe website van het Hollands Kaasmuseum Alkmaar www.kaasmuseum.nl Of kom langs in het museum!