NEDERLAND - Florence Namakula kwam als klein meisje bij ons op school en nu 20 jaar later is ze weer terug! Ze is nu verantwoordelijk voor het team van onderwijzers op onze kleuterschool. Ze deelt haar levensverhaal met ons:


“Toen ik 10 jaar oud was, kwam ik naar de Children’s Welfare Mission. Tot die tijd woonde ik bij verre familie, omdat mijn beide ouders waren overleden. Ik wende daar snel en vond het een geweldige plek om te wonen en was er trots op. Thuis waren we erg arm, dus het was een groot verschil om een bed en regelmatig te eten te hebben. De rest van de familie was jaloers dat ik naar deze school ging. Ik deed erg mijn best, mijn resultaten verbeterden en uiteindelijk deed ik lagere schoolexamen in de 7e klas. De lagere school is verplicht in Oeganda, hoewel niet ieder kind de mogelijkheid krijgt om deze af te maken en het nationale examen te doen, dus ik was bevoorrecht om door te kunnen gaan naar vervolgonderwijs. Na mijn middelbare schoolopleiding ging ik de leraarsopleiding doen iets waarin mijn sponsorfamilie in Nederland mij in stimuleerde. Toen ik daarmee klaar was, had ik direct een baan. Ik had een plek om te wonen en ik werkte erg hard.

Ik ontmoette mijn partner en we verhuisden naar een andere plaats. We ontdekten al gauw dat we erg hard moesten werken tegen slechte condities en onze salarissen werden niet iedere maand betaald. Het was geen fijne plaats om te wonen, zeker niet voor een jonge familie. Iemand bood me toen een baan in het Midden-Oosten aan, als huishoudster bij een familie. Dat was een nare tijd: ik wilde terug naar huis, maar dat was niet gemakkelijk. Na drie maanden kon ik eindelijk vertrekken.

Ik ging terug naar Children’s Welfare Mission en vertelde daar mijn verhaal, mocht solliciteren en kreeg een baan als onderwijzer in de eerste klas. Ik was daar zo blij om en ben dat nog. Ik ben erg trots op deze school; het is een goede plek om te werken. Terugkijkend ben ik blij dat ik de kans had om de leraarsopleiding te doen. Ik vind het heerlijk om basisschoolleerkracht te zijn en toen de dagopvang opende, kreeg ik de verantwoordelijkheid om het team van SAM (de kleuterschool) te leiden.

Ik ben mijn sponsorfamilie in Nederland erg dankbaar dat zij me de kans gaven naar school te gaan en de lerarenopleiding te volgen. Hun ondersteuning heeft me geholpen om mijn leven een andere wending te geven en ik ben nu in staat om andere sponsorkinderen te onderwijzen.”

Jij kan ook een impact hebben in het leven van een kind! Word sponsorouder!
www.kinderhulp-afrika.nl/sponsor-een-kind