ALKMAAR - Ingrid Elsendoorn, bestuurslid van Zomercampus ’22 luidt op dinsdag 5 juli om 19.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Dit is de eerste dinsdagavond kaasmarkt van het seizoen. De dinsdagmarkten worden in de maanden juli en augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur gehouden.

Zomerpret voor Alkmaarse kinderen op de Zomercampus’22

De Zomercampus wordt gehouden in de week van 18 tot 22 juli. Kinderen doen mee aan workshops waarbij ze samen koken, een bezoek brengen aan het dieselgemaal of het stadshuis of varen met een boot. Ze kunnen ook veel leren over de natuur, muziek maken, dansen of schilderen als een kunstenaar.

De organisatie van deze week is in handen van Zahra Taghlaoui, Rick Barnaart van Bergen, Kristina Pirzad, Annemarie Bilars en Ingrid Elsendoorn.

Zij zorgen voor een vakantieweek om nooit te vergeten!

Alkmaar Kaasstad

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.