ALKMAAR - De Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) Noord-Kennemerland en MEE & de Wering starten samen het project Your Next Step! om jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar naar een opleiding of baan te helpen.

Het is specifiek bedoeld voor jongeren die voortijdig gestopt zijn met school. Het project start op 16 januari 2018 en biedt een gevarieerd programma van 12 weken met onder andere workshops, werkervaring opdoen, een bezoek brengen aan inspirerende ondernemers op locatie en deelname aan sportactiviteiten.

Jouw volgende stap?

Ben jij toe aan een volgende stap richting opleiding of werk en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan is Your next step! misschien wat voor jou. Your next step! is speciaal voor jongeren van 16 tot 23 jaar. Het gaat dan om jongeren zonder startkwalificatie die geen diploma mbo-2, vmbo, havo of vwo hebben en op dit moment geen onderwijs volgen, maar wel gemotiveerd zijn om een volgende stap te zetten. Aanmelden kan bij RMC-trajectbegeleider Natascha Eigeman via neigeman@alkmaar.nl of 06 4304 0980 of bij RMC-trajectbegeleider Martin Koenders via mkoenders@alkmaar.nl of 06 1104 2035.