Op vrijdag 15 juli luiden de ondernemers Chantal Konst en Ivo Weel, met hun bedrijf Breinstein winnaar van de onlangs uitgereikte Drebbel Award, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Ze doen dit op uitnodiging van Pieter Dijkman, die als wethouder voor het programma Kennisregio de prijs mocht overhandigen.

De Cornelis Drebbel Award is dé prijs voor het meest talentvolle en innovatieve bedrijf binnen de creatieve industrie en ICT in de regio Alkmaar. De award is een initiatief van #clubcaas, ondersteund door de gemeente Alkmaar, vanuit het programma Kennisregio Alkmaar. #clubcaas is een groep ambitieuze ondernemers binnen de creatieve sector en ICT in Alkmaar. De ondernemers van Breinstein, Chantal Konst en Ivo Weel bieden net afgestudeerden (hbo/wo) de kans om zich via een traineeship Informatiemanagement te ontwikkelen als ‘young professional’ in het vakgebied informatie-, verander- en procesmanagement. Breinstein is gevestigd in Alkmaar.

De Award is op 4 juli uitgereikt tijdens het Gala van Ondernemend Alkmaar. De Award is vernoemd naar de in Alkmaar geboren uitvinder Cornelis Jacobsz. Drebbel (1572-1633), bekend van onder meer de eerste onderzeeboot. Naast Breinstein zijn ook beide andere genomineerde ondernemers Gerwin Ketelaar van The Solutions Factory en Erna Nejetovic van Lieve Zaken en het bestuur en de programmamanager van #clubcaas uitgenodigd om bij het belluiden aanwezig te zijn.Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 25 maart tot 30 september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.