ALKMAAR - Op dinsdag 1 augustus om 19.00 uur luiden de winnende ondernemers van ‘Van Alkmaar de Victorie’-prijzen de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van wethouder Jan Nagengast (CDA).

Van Alkmaar de Victorie Prijs 2017

Op 3 juli zijn tijdens het Ondernemend Alkmaar Gala de winnaars van deze prijs bekend gemaakt. Tot ondernemers van 2017 zijn de heren Olaf en Ruben Bak van Bakreizen uitgeroepen. De onderneming van het jaar werd Hoekstra opleidingen en Cameraland kreeg de retailprijs. Bij de toekenning van de prijs is gekeken naar structurele verandering die tot versterking hebben geleid. Zoals het verleggen van doelgroepen, het anders inrichten van de eigen bedrijfsvoering of een nieuw concept of product. En zij zijn de crisis goed doorgekomen door zich aan te passen aan de eisen van deze tijd. Genoemde ondernemers hebben zich op een of meer van deze punten weten te onderscheiden.

34 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertigduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, op vrijdagochtend (met uitzondering van vrijdag 8 september) van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur, avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.