ALKMAAR - Op vrijdag 27 september om 10.00 uur luiden de winnaars van de EK Shop & Win-actie, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Zij ontvangen de winnaars en gezinnen voorafgaand op het Stadhuis.


EK Shop&Win-actie
De wedstrijden van het EK Wielrennen gingen woensdag 7 augustus van start. Een wedstrijd voor bezoekers en winkelend publiek startte al op zondag 4 augustus, namelijk de Alkmaar Shopping Shop & Win-actie. Opdracht voor het winkelend publiek was: Koers naar de binnenstad en zoek de vlaggen van de 50 aangesloten wielerbonden bij de UEC (Europese Wielerunie) in de etalages van de Alkmaarse winkeliers. De vlaggen stonden afgedrukt op displays en bij iedere vlag stond een letter of een cijfer. Deelnemers moesten de slagzin compleet maken. Van de vele prijzen kon men ook een rondleiding over de kaasmarkt voor het hele gezin winnen.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.