ALKMAAR - Vandaag hebben wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar en Willem Offerhaus, regiodirecteur van KPN, de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Alkmaar getekend. Wethouder Dijkman heeft daarbij het officiële startsein van de werkzaamheden gegeven door zelf symbolisch de eerste schop in de grond te zetten.

Eerste schop in de grond door wethouder.
Hiermee zijn de werkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "We gebruiken het internet steeds vaker voor steeds uitgebreidere en slimmere toepassingen, zoals zorg op afstand en het streamen van films. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Alkmaar Centrum en Zuid met het glasvezelnetwerk straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er nog wel de nodige werkzaamheden plaats", aldus Wethouder Dijkman.

Inwoners worden geïnformeerd.
Voordat de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners hierover tijdig. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie.
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke donderdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt. Dit is te vinden in Café con Libros in Bibliotheek Kennemerwaard op Canadaplein 1. Inwoners kunnen de postcodecheck doen op kpnnetwerk.nl en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.