ALKMAAR - De provincie Noord-Holland verricht van 18 tot en met 28 april 2017 asfaltwerkzaamheden bij de kruising Laan van Tata (N245). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging.

Doordeweeks rijdende afzetting

Doordeweeks zijn overdag geen afsluitingen. Wel wordt op werkdagen van 18 tot en met 28 april tussen 09.00 en 15.00 uur met een rijdende afzetting gewerkt. Het verkeer wordt langs de afzetting geleid; de hinder is beperkt.

Avond- en nachtwerkzaamheden

  • In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 april van 20.00 tot 05.00 uur is aansluiting van de N245 naar de Laan van Tata afgesloten. Het doorgaand verkeer op de N245 wordt langs de werkzaamheden geleid.
  • In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 april van 20.00 tot 05.00 uur gelden geen afsluitingen maar wordt het doorgaand verkeer langs de werkzaamheden geleid.

Weekendafsluiting 21-24 april: mogelijk ernstige hinder

  • In het weekend van vrijdag 21 april 20.00 uur tot en met maandag 24 april 05.00 uur, zijn de toe- en afritten van de Helling en de Laan van Tata afgesloten. Doorgaand verkeer tussen Alkmaar en Schagen wordt in beide richtingen langs de werkzaamheden geleid. Deze maatregelen kunnen zorgen voor ernstige verkeershinder.

Omleidingsroutes

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Laan van Parijs en de Vogelweg naar de Laan van Darmstadt, of via de Laan van Parijs en de Laan van Athene naar de Laan van Darmstadt. De omleidingsroutes gelden in beide richtingen en worden vanzelfsprekend met borden aangegeven.

Mijd de Laan van Tata (N245) tijdens de werkzaamheden

De provincie adviseert weggebruikers om de Laan van Tata (N245) tijdens de werkzaamheden te mijden. Maak gebruik van het openbaar vervoer: het busverkeer krijgt tijdens de weekendafsluiting doorgang. Vanzelfsprekend wordt aan nood- en hulpdiensten zo nodig te allen tijde doorgang verleend.

Afhankelijkheid weersomstandigheden

De provincie voert tot en met juli 2017 werkzaamheden uit op diverse locaties aan de Ring Alkmaar Noord-Oost. Alle geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Kijk voor een actueel overzicht op www.noord-holland.nl/RingAlkmaar. Vanzelfsprekend worden omgeving en weggebruikers voor aanvang van alle afsluitingen geïnformeerd.

Meer informatie

Met vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/RingAlkmaar.